Öppet mellan 09:00 och 17:00
Legalisering

Vi översätter dina texter till finska. Få ditt dokument översatt av en auktoriserad translator.

Tryggt och konfidentiellt

Vi har tystnadsplikt så dina dokument är säkra hos oss.

Snabb leveranstid

Den genomsnittliga leveranstiden är 4-5 arbetsdagar.

Beställ enkelt genom att betala smidigt online

Du kan enkelt beställa din översättning genom att betala online med kort.

Beställ och betala enkelt online via kortbetalning

All kommunikation sker digitalt för att säkra snabbast möjliga process för dig

Leveranstid efter beställning - kontakta oss för att få en leveranstid på din översättning

Processen bakom en auktoriserad översättning kan vara komplicerad. Här förklarar vi hur processen går till, steg för steg.

Vill du ha en auktoriserad översättning? 

När man ska använda ett svenskt dokument i Finland, eller ett finskt dokument i Sverige, kan du behöva en juridisk auktoriserad översättning. Denna måste stämplas och signeras av en auktoriserad translator utsedd av Kammarkollegiet. I vissa fall kan den auktoriserade översättningen behöva legaliseras ytterligare av UD eller förses med en apostille-stämpel som endast kan utfärdas av notarius publicus. Innan du beställer en översättning, rekommenderar vi att kontrollera vilka krav myndigheterna i Sverige eller Finland ställer på din översättning.

Finska översättare            

Vårt team med finska översättare är redo att översätta dina dokument till eller från finska och svenska. Teamet är specialiserat på juridiskt giltiga översättningar, så vi kan hjälpa till med de flesta typer av dokument som behöver översättas, till exempel intyg, domstolsbeslut och avtal. Det kan vara avgörande för om en myndighet godkänner översättningen eller inte att terminologin är helt korrekt. Vårt svenska team av översättare består av mer än 150 översättare, varav många är finska. När det gäller översättning behövs ofta utländsk expertis, och därför har vi totalt 500 översättare från utlandet i vårt nätverk, som också översätter för Auktorisering.se.

Hur mycket kostar en finsk översättning?       

Hur mycket finska översättningar kostar kan skilja sig åt och innan du kan få en offert på din översättning måste du skicka ditt dokument elektroniskt, antingen genom att ta en bild av texten eller genom att skanna den. Vi återkommer sedan med ett pris som inkluderar översättning, auktorisering och leverans av dokumentet. Genom att beställa via Auktorisering.se är du alltid garanterad marknadens bästa priser.

Hur får jag kontakt med er på Auktorisering.se?    

Du kan kontakta oss från 08:00 till 17:00 på vardagar – vi är stängda på helger och helgdagar. Tjänsten tillhandahålls endast online, alltså antingen via telefon, e-post eller vår chattfunktion.

Hur görs betalningen?  

Om du beslutar dig för att köpa en finsk översättning via Auktorisering.se, betalar du enkelt online, antingen med betalkort eller bankgiro. 

Få gratis information, kunskapsutbyte och erfarenheter.

Företagsöversättningar 

Auktorisering.se översätter flera texter åt företagskunder. Vi har kunder från de flesta branscher, och därför har vi även översättare som har specialiserat sig på dessa olika branscher. När vi gör företagsöversättningar, är branschkunskap avgörande för om du får en bra översättning eller inte. Vi har därför specialister från hela världen och har samtidigt säkerställt att du får de bästa priserna, så att du får ut så mycket som möjligt av din budget. Om du har en text som du vill få översatt, rekommenderar vi att du kontaktar oss via vårt kontaktformulär, så tar en av våra projektledare kontakt med dig.

Behandlar ni mina dokument med sekretess?  

Alla handlingar som skickas till Auktorisering.se behandlas konfidentiellt. Du kan därför tryggt skicka dina texter till oss.                           

Hur lång leveranstid är det på min översättning?            

Leveranstiden ligger vanligtvis på fyra till fem arbetsdagar, beroende på tillgängligheten av översättare och hur många sidor du behöver få översatt.

Hur får jag den färdiga översättningen?

Auktorisering.se skickar den färdiga översättningen hem till din hemadress eller till den adress som du vill att dokumentet ska skickas till. Vi avråder dock från att skicka översättningen direkt till svenska eller utländska myndigheter, eftersom översättningarna kan försvinna hos myndigheterna om de inte har helt korrekt adress. Det är också möjligt att få din finska översättning elektroniskt om du behöver detta.

Vad gör jag om jag har ett brådskande uppdrag? 

Om du har ett brådskande uppdrag, ring oss och använd vårt kontaktformulär för att skicka in ditt dokument.

Vi översätter till många olika språk.

Vilka är teamet bakom Auktorisering.se? Auktorisering.se samarbetar med några av Sveriges mest erfarna auktoriserade translatorer och har många års erfarenhet av utföra auktoriserade översättningar till både privat- och företagskunder. Vi är specialiserade i auktoriserade översättningar och hjälper dig gärna med bestyrka ditt dokument.

Auktorisering.se (del av Diction Sverige AB)
Artillerigatan 6
114 51 Stockholm
Sverige
+46 102 00 81 68
Org. nr: 559152-1009